تغییر ساختار هواپیما از بنوئیست تا بوئینگ 787
بعد از اختراع و پرواز اولین هواپیما توسط برادران رایت، چیزی که توجه بشر را به خود جلب کرد، تولید مدل های مختلف و پیشرفته تر این اختراع جدید بود. استاندارد ها مدام به روز شد و در هر لحظه بالاتر می رفت. برای مطلع شدن از این سیر تکاملی، تا انتهای این مطلب مارا همراهی کنید.
بنوئیست، سال۱۹۱۴ BENOIST XIV
بنوئیست نخستین هواپیما در جهان بود که بعد از هواپیمای برادران رایت ساخته شده و طبق یک برنامه منظم در سال ۱۹۱۴ بین شهرهای سن پترزبورگ و تامپا تردد داشته است. اولین جابجایی مسافر به صورت دائم با 3 ساعت پرواز در ۲ مسیر پاریس و بروکسل و در سال ۱۹۱۹ میلادی توسط بنوئیست انجام می شد. لازم به ذکر یک نکته بسیار جالب است که در سال 1919 در کل جهان فقط تعداد ۱۸ فروند هواپیمای حمل مسافر وجود داشت.
هواپیمای فورد، سال۱۹۲۶ FORD TRI-MOTOR
چارلز لیندبرگ در سال ۱۹۲۷ نخستین کسی بود که با گاو آهنی در رده پرواز های بین المللی آمریکا، سفر کرد. هواپیمای فورد به دلیل اینکه به حدی در مقابل مدل های دیگر هواپیما هاب موجود قوی و ایمن تر بود، گاو آهنی نامیده می شد. پرواز با این گاو آهنی در آن دوره از سریع ترین سفرهای انجام شده محسوب می شد.
هواپیمای داگلاس، سال ۱۹۳۶ DOUGLAS DC-3
داگلاس یک مدل هواپیمایی بود که برای سوددهی به صنعت هواپیمایی طراحی و تولید شد. چهارده مدل هواپیما بعدها جایگزین داگلاس شدند، ولی هیچ یک قادر نبودند به اندازه داگلاس در تجارت هوایی سود آفرین باشند. بیش از شصت سال از ساخت این نوع هواپیما می گذرد ولی همچنان نیز خاطرات سفر با این مدل هواپیما در ذهن کسانی که سفر با داگلاس را تجربه کرده اند باقی مانده است.
هوی لند، سال۱۹۵۲ DE HAVILLAND D.H. 106 COMET
هوی لند اولین جت مسافربری جهان، تحول و حرکتی عظیم در صنعت هواپیمایی به شمار می رفت. ولی سرنوشت آن در نیمه راه عوض و دچار تغییر کاربری شد. در سال ۱۹۵۴ در جت هایی که به منظور جابجایی مسافر تولید شده بودند، هوی لند به دلیل سرعت بالایی که داشت، به یک هواپیمای کاربردی برای استفاده در جنگ ها تبدیل شد.
بوئینگ ۷۷۷، سال ۱۹۵۸ BOEING
بوئینگ نخستین جت مسافربری آمریکایی بود که معنای واقعی آرامش درطول پرواز را برای مسافران آن زمان به ارمغان آورد. بوئینگ 777 با سرعتی بالغ بر۶۰۰ مایل یعنی 966 کیلومتر در ساعت پرواز می کند. با هواپیمای بوئینگ 777 در ۱۹۵۸ میلادی، بیش از ۱ میلیون مسافر بر بالای اقیانوس اطلس لذت پرواز را تجربه کردند. این هواپیما همچنان بر جابجایی مسافران استوار است و هنوز هم موثر در صنعت هواپیمایی به فعالیت خود ادامه می دهد.
بوئینگ ۷۴۷، سال ۱۹۶۹ BOEING 747
هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ یک جمبو جت است که به عنوان نخستین هواپیما با کاربری حمل و نقل مسافر در سطحی گسترده مورد استفاده در خطوط هوایی قرار گرفت است. در بوئینگ 747 صندلی های بیشتری به کار رفته است و یک گزینه مناسب و مقرون بصرفه از نظر تعداد حمل مسافر محسوب شد. موتور توربو فان که در دهه ی ۱۹۷۰ برای این هواپیما استفاده شده است، باعث تقلیل صدای جت ها هنگام پرواز شدند. بوئینگ 747 در مقابل مدل های قبلی هزینه بلیط ها را برای مسافران بسیار کاهش داده است.
هواپیمای کنکورد، سال ۱۹۷۶ CONCORDE
در صنعت هواپیما سازی از کنکورد به عنوان پرسرعت ترین تحولات هواپیمایی به خاطر ترنسفورماتورز های هواپیما یاد می کنند. در سال ۱۹۷۸، طبق قانون رقابتی شدن خدمات پرداخت در آمریکا، خطوط هوایی که از کنکورد بهره می بردند شاهد بازگشت قابل توجه قدرت در خود بودند. بریتیش ایر ویز و ایر فرانس جزء شرکت های هواپیمایی بودند که از قانون رقابتی خدمات پرداخت پیروی می کردند و از قدرتمندان خطوط هوایی به حساب می آمدند.
ایرباس ۳۳۰، سال ۱۹۸۸ AIRBUS A320
اولین هواپیمایی که با سیستمی هوشمند و با برنامه نویسی کامپیوتری وارد خطوط هوایی شد، ایرباس 330 بود. وزن بسیار سبک، دقت بالا، قابل اطمینان و کاهش چشمگیر حجم کار خلبان از ویژگی های این ایرباس به شمار می رفت.با کار گذاشتن نمایشگر در این هواپیما، استاندارد جدیدی در طراحی هواپیما ها شکل گرفت. در این زمان بود که بوئینگ ها رقابت خود را با ایر باس آغاز کردند.
بوئینگ ۷۸۷، سال ۲۰۱۱ BOEING 787 DREAMLINER
بوئینگ 787 ساخته شده از قطعه های سبک آلومینیومی و به صرفه در مصرف سوخت برای مسافت های طولانی است. به دلیل این که مدت زمان طولانی پرواز باعث خستگی مسافران می شود، فشار و رطوبت در کابین هواپیما به شکل ریز بینانه ای کنترل می شود و همین امر باعث می شود که مسافران پرواز ها بوئینگ 787 را با راحتی و آرامش در سفر بشناسند.